Lykkelig indefra

Hverdagen

09 august , 2010 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

“Sommeren er forbi nu, den nærmest fløj afsted”.
Lige nu tror jeg, vi er mange, der sidder med netop den følelse. Jeg gør i hvert fald, kigger ud på regntunge skyer og skal tage mig lidt sammen for at gå ned og vække trætte unger, og smøre madpakker…
Hvert år, når sommeren går på hæld, bliver jeg lidt vemodig, tænker med gru på den kolde og mørke tid, vi går i møde. Min mand har det helt anderledes, han nyder, når det bliver køligere i vejret, og stearinlysene skal findes frem. Og jeg ved godt, at den kvikke læser måske her vil indskyde, at det kan ske, at det hænger sammen med, at han sælger brænde, men nej, han har altid haft det sådan. Det får mig til at tænke, at jeg kan ændre mit eget fokus.
Sommerferien er forbi ja, men vi kan gå en skøn sensommer i møde, også selv om hverdagens rutiner indfinder sig. Jeg vil forsøge at holde fast ved nogle af de ting, som har gjort mig glad henover sommeren;
Læse bøger, høre glad musik, blogge, gå til pilates, trave lange ture i naturen.
Min erfaring siger mig blot, at såfremt de energigivende aktiviteter ikke skal drukne i hverdagen, så kræver det lidt planlægning. Her kommer min ugeplanlægning ind i billedet. Hver søndag sætter jeg mig og laver en plan for næste uge, hvor et vigtigt element hedder “slib saven”.
Inspireret af “Stephen Covey”, der i sin bog “7 gode vaner” fortæller følgende historie:
En mand står og saver og saver i et træ, men kommer ingen vegne, fordi saven er sløv. En anden mand kommer forbi og spørger ham, hvorfor han dog ikke sliber saven. ” Det har jeg ikke tid til”, lyder svaret. “Jeg skal have fældet det her træ i en fart!”
Du er redskabet i dit eget liv, og det duer ikke, at du forsømmer at vedligeholde det. Så slider du dig selv ned og kan heller ikke være noget for andre.
Derfor spørger jeg mig selv hver uge, “Hvad skal der til for at holde min sav slebet?” og helt lavpraktisk får jeg derefter ført svarene ind i min kalender.
Hvordan sliber du din sav og hvordan vil du sørge for, at den forbliver slebet, når hverdagen sætter ind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *