Lykkelig indefra

Hjertets rum

18 august , 2010 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

Når jeg coacher bruger jeg ofte et hjerte som en metafor for vores liv. Hjertet er levende og er selve forudsætningen for livet.Via hjertet pumpes blod og ilt rundt til hele vores krop. Når hjertet stopper sine slag, stopper selve livet. Hjertet har flere rum med hver sin betydning, ligesom vi i vores liv har forskellige “rum”.
Kunsten består i at fordele hjertets “rum” sådan, at de vigtigste rum får den plads, som de fortjener.
I hjertet skal der f.eks. være plads til dig selv, din familie, dine venner, din karriere, din fritid og til kærligheden. Således at du kan føle dig som et helt menneske. Det ville være en illusion at forestille sig, at alle disse rum kan prioriteres ens i en travl hverdag, og netop derfor er det vigtigt at gøre sig sine prioriteringer klart.
Hvad betyder mest for dig, der hvor du er i livet lige nu? Hvilke rum skal være lige der i centrum og have dit fokus?
Og lever du dit liv, så det afspejler sig i hverdagen?
Jeg har i perioder af mit liv haft min karriere i absolut centrum, ikke at der er noget som helst i vejen med det, men det var samtidig med, at jeg havde tre børn som jeg inderst inde prioriterede højere, så jeg konstant følte dårlig samvittighed, og derfor medførte denne værdikonflikt på et tidspunkt, at jeg gik ned med stress.
I dag står der “mig” på en central plads i hjertet. Og tro mig, der gik lang tid, førend jeg turde sætte mig selv  der – for var det ikke egoistisk og navlepillende?
Men nej, hvis det er vigtigt for dig at bidrage og gøre en forskel for andre, så er du nød til at have overskud, det svarer til, at man i flyveren får besked på at tage sin egen iltmaske på først, førend du kan hjælpe de andre. Højt, højt på prioriteringslisten kommer mine børn og min mand, i perioder får de såmænd også puffet “mig” længere ned på listen, det er som det skal være, så længe du husker, at tingene igen skal i balance, så der kommer ilt rundt i alle hjertets rum :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *