Lykkelig indefra

Trampolinspring og komfortzoner

30 juli , 2010 - af Charlotte - Kategori: grænser, komfortzone
PrintFriendly and PDF

Min yngste datter har højdeskræk, det siger hun i hvert fald med høj og klar stemme, hver gang vi er en anelse i højden. I går var vi i City 2 og der, midt på torvet, stod der kæmpe trampoliner, som man kunne prøve.
Nu var det sådan, at hun alligevel syntes, det kunne være lidt spændende, og op kom hun, med bævrende ben og et skeptisk ansigtsudtryk.
Heldigvis var det så snildt, at hun blev spændt fast – på med sikkerhedsbælte og to reb, der støttede hende. Forsigtigt kom hun i gang med at hoppe, først ganske lidt hævet over trampolinen, men efterhånden højere og højere, med smil på læben.
Det var en stolt pige, som kravlede ned, hun havde tydeligvis udfordret en grænse og klaret det, til sin egen (og moderens) tilfredshed.

Det fik mig til at tænke over komfortzoner. Jeg ser dem for mig, som 3 ringe udenom hinanden, ligesom de ringe i vandet, der dannes, når du kaster en sten. Inderst den grønne, så den gule, og yderst den røde. Min datter var ude i gul zone, da hun kravlede op på trampolinen, efterhånden blev den dog forvandlet til grøn. Og sådan er det, når vi overvinder vores grænser, den grønne zone udvides, og vi tør lidt mere, ja, lader os begrænse lidt mindre…

Jeg stiller tit mig selv spørgsmålet; “Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange?”
Jeg vil ikke betegne mig selv, som særlig modig, nok snarere lidt forsigtig, så derfor er der en del ting, som udfordrer mig.
F. eks. er det en udfordring for mig at skrive denne her blog. Hver gang, jeg skal til at trykke på “udgiv indlæg”, mærker jeg et sug i maven og hører min egen indre dialog; ” Er det nu godt nok, det jeg har skrevet, kan det vedkomme nogle?”
Jeg vælger nu at trykke på “udgiv” alligevel. Fordi jeg har besluttet mig for ikke længere at sabotere mig selv.

Da min datter valgte at hoppe i trampolinen trods sin højdeskræk, havde hun sin mor på sidelinjen som heppekor, og to trygge reb. Det gør det lidt nemmere at kaste sig ud på dybt vand. Netop derfor er det vigtigt at omgive sig med støtte. Det kan være familie og venner, der tror på en, og som støtter, når man bliver bange, f. eks. ved at oprette sig som faste læsere på ens blog ;-)
Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange, og hvem ville kunne støtte dig undervejs?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251