Lykkelig indefra

Brokkehoved

29 juli , 2010 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret
PrintFriendly and PDF

Vi går en travl tid i møde her i vores familie.

Høsten er gået ind, og det betyder, at min mand pt. har 3 jobs; han står op kl. 4 om natten, kører som skraldemand, kommer hjem, sover 1 time og skal derefter i gang både med sit arbejde som landmand og som medindehaver af Roskilde Brændesalg. Han tager det nu med oprejst pande. Jeg, derimod, har tendens til at blive et brokkehoved. Offertankegangen ligger snublende nær. For selvfølgelig har det konsekvenser for hele familien, når farmand har travlt, det er ikke meget, vi får set ham, og savnet er stort.

Og så er det, min indre negative dialog kan tage fart! Jeg fortæller mig selv, hvor alene jeg er om det hele, hvor hårdt det er at gå her og skulle holde ferie alene med pigerne, og drukne i vasketøj og huslige opgaver…

Men i år, skal det være anderledes, jeg har besluttet mig for ikke at brokke mig.

Jeg vil tage taknemmeligheden i brug i stedet for. For i grunden er der jo meget at være taknemmelig over; tænk i denne tid at have 3 jobs, tænk, hvor priviligeret jeg er at kunne holde ferie, så vi alligevel har overskud til at overkomme det hele.

Høsten i sig selv er jo også en fantastisk gave, synet af kornet der køres i lader, børnene der kommer med i mejetærskeren og får lov at smage på det nyhøstede korn.

Kan allerede mærke, hvordan det hjælper at ændre sit fokus :-)
Er der områder i dit liv, hvor du har tendens til at blive et brokkende offer?
“Hvis der er noget, du ikke kan lide, så lav det om. Hvis du ikke kan lave det om, så lav om på din holdning. lad være med at beklage dig.”
– Maya Angelau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *